”s Heeren Loo helpt mensen met een verstandelijke beperking en/of andere beperking hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen. Van jong tot oud. De diensten die ‘s Heerenloo levert zijn onder meer:
– Hulp bij opvoeding van kinderen met ontwikkelingsproblemen
– Onderzoek en behandeling
– Hulp thuis voor mensen met een verstandelijke beperking
– Beschermd en begeleid wonen
– Leren en dagopvang
– Werk en opleiding
– Vrije tijd
Voor sommige diensten en activiteiten die deze organisatie aanbiedt, is een beschikking (= besluit) van de gemeente nodig. Op www.rioz.nl staan alle diensten waarvoor een inwoner een beschikking kan aanvragen. Beschikking aanvragen? Neem contact op met het gebiedsteam in uw kern:
Medipoint is de grootste aanbieder van zorg- en welzijnsproducten in Nederland. Of het nu gaat om advies, lenen, huren of kopen: bij Medipoint kan iedereen terecht met zorgvragen.
Farent neemt 24 uur, zeven dagen per week meldingen aan van personen met verward gedrag. Als een inwoner zich zorgen maakt over iemand die zich verward gedraagt? Dan kan hij een melding doen, zodat de persoon met verward gedrag zo snel mogelijk hulp kan krijgen.
RADAR bevordert gelijke behandeling en streeft naar een samenleving zonder uitsluiting. De organisatie vindt het belangrijk dat iedereen zichtbaar zichzelf mag zijn en gelijke kansen krijgt in de samenleving. Daar zet RADAR zich elke dag voor in, samen met betrokken vrijwilligers, maatschappelijke organisaties, overheid en bedrijfsleven.
Bij RADAR kunt u melding maken van discriminatie. U kunt alle vormen van discriminatie melden, niet alleen als slachtoffer van discriminatie, maar ook als getuige. Zowel in eigen naam als anoniem. RADAR geeft melders van discriminatie gratis informatie, advies en ondersteuning bij de aanpak van ervaringen met discriminatie. Melden kan men telefonisch (073-7440118), via de website van RADAR (www.radar.nl), via www.discriminatie.nl en via de app DiscriminatieMelder.
Veilig Thuis Brabant Noord Oost is er voor advies en ondersteuning rond huiselijk geweld en kindermishandeling. Bij Veilig Thuis kan de inwoner terecht als het thuis niet goed gaat of als hij zich zorgen maakt over anderen. Vaak gaat het om problemen die al lang bestaan en die men niet zonder hulp van anderen kan oplossen. Maar het kan ook gaan om vermoedens: denken dat mensen of kinderen niet veilig zijn, maar je het niet zeker weet.
Buurtbemiddeling Veghel zorgt ervoor dat kleine of grote ergernissen tussen buren geen onoplosbaar conflict worden. Hierbij kan gedacht worden aan conflicten op het gebied van geluidsoverlast, overhangende takken of overlast van huisdieren. Getrainde bemiddelaars helpen buren om weer met elkaar te praten, samen oplossingen te bedenken en zo nodig afspraken te maken.
Buurtbemiddeling Sint-Oedenrode zorgt ervoor dat kleine of grote ergernissen tussen buren geen onoplosbaar conflict worden. Hierbij kan gedacht worden aan conflicten op het gebied van geluidsoverlast, overhangende takken of overlast van huisdieren. Getrainde bemiddelaars helpen buren om weer met elkaar te praten, samen oplossingen te bedenken en zo nodig afspraken te maken.
Buurtbemiddeling Schijndel zorgt ervoor dat kleine of grote ergernissen tussen buren geen onoplosbaar conflict worden. Hierbij kan gedacht worden aan conflicten op het gebied van geluidsoverlast, overhangende takken of overlast van huisdieren. Getrainde bemiddelaars helpen buren om weer met elkaar te praten, samen oplossingen te bedenken en zo nodig afspraken te maken.
Veilig Thuis Zuidoost-Brabant is er voor advies en ondersteuning en het melden van huiselijk geweld en kindermishandeling. Voor de inwoner zelf, maar ook als iemand zich zorgen maakt over de veiligheid van iemand anders kan een beroep worden gedaan op Veilig Thuis; ook als professional.
Slachtofferhulp Nederland Regio Zuidoost helpt mensen hun leven weer op te pakken na een ingrijpende gebeurtenis. De organisatie biedt emotionele hulp, begeleidt de inwoner in het strafproces en helpt inwoners bij een schadevergoeding.