COC Noordoost Brabant

COC Nederland komt op voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen (LHBTI’s). We zetten ons in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van LHBTI’s in Nederland en het buitenland. We streven naar een diverse en inclusieve wereld waar mensen zich tot hun volle potentieel kunnen ontwikkelen, ongeacht hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit of -expressie en geslachtskenmerken. Het COC werd opgericht in 1946 en is daarmee de oudste nog bestaande LHBTI-organisatie ter wereld. Als één van de weinige LHBTI-organisaties beschikken we over een speciale raadgevende status bij de Verenigde Naties.

Het COC Noordoost Brabant is onderdeel van de landelijke organisatie COC Nederland. COC Noordoost-Brabant is actief in het werkgebied dat grofweg ligt tussen Boxmeer en Geldermalsen, met als grootste gemeenten Oss en Meierijstad. Onze thuisbasis ligt in de stad ’s-Hertogenbosch, nl. in het Ketelhuis op de Tramkade.

Op die plek kunnen we allerlei activiteiten en bijeenkomsten voor onze werkgroepen organiseren.

Werkgebied COC Noordoost-Brabant
De regio Noordoost-Brabant van het COC bestaat uit de postcodegebieden 5200 to en met 5499. Deze liggen deels in Noord-Brabant, maar deels ook in Gelderland (in het rivierengebied ten noorden van ‘s-Hertogenbosch).

Het gaat om de volgende gemeenten (op alfabetische volgorde): Aalburg, Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Geldermalsen, Grave, Haaren, Heusden, ‘s-Hertogenbosch, Landerd, Maasdriel, Meijerijstad, Mill en Sint-Hubert, Neerijnen, Oss, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Uden, Vught en Zaltbommel.