Stichting Broodnodig

Stichting Broodnodig is erop gericht praktijkopleidingen te verzorgen voor mensen met een beperking en die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Hiervoor zijn, worden specifieke methodieken ontwikkeld en worden opleidingen en werkervaringstrajecten geprofessionaliseerd.

Stichting Broodnodig biedt in samenwerking met het Elde College in Schijndel de mogelijkheid om een bijzonder scholingstraject te volgen dat resulteert in een regulier diploma horeca assistent MBO niveau 1 of diploma KAS en BAS. De opleidingen zijn voor de mensen om vanuit de basis door te stromen naar een hogere trede op de participatieladder; De hoogste trede op de participatieladder is een reguliere betaalde baan.

Met haar activiteiten levert de Stichting Broodnodig een grote bijdrage in het kader van S(ocial) R(eturn) O(n) I(nvestment). De kansen van mensen met een beperking op de arbeidsmarkt worden vergroot.

Styx Automotive

Styx Automotive leidt op, bemiddelt en coacht in de automotive branche. Styx Automotive gelooft dat het altijd beter kan. Betere medewerk(st)ers, effectievere processen, meer efficiency. De organisatie zoekt en vindt die specifieke nieuwe medewerk(st)er, laat statushouders inburgeren en Wajongeren instromen, zieke werkne(e)m(st)ers re-integreren, verzorgt jobcoaching en traint personeel, doet audits en adviseert om kosten te verlagen en omzet te verhogen.

WSD

WSD is het sociaal werkbedrijf voor negen gemeenten binnen de driehoek Den Bosch-Tilburg-Eindhoven. WSD ondersteunt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het vinden van werk. Dit omdat WSD gelooft in een maatschappij waarin iedereen mee kan doen, ook als je een afstand tot de arbeidsmarkt hebt. Door mensen te begeleiden en te ontwikkelen, zorgt WSD voor passend werk. Het liefst bij een reguliere werkgever en als het nodig is bij WSD.

WSD werkt in opdracht van tien Brabantse gemeenten. Dit zijn: Best, Boxtel, Haaren, Nuenen, Oirschot, Oisterwijk, Sint-Michielsgestel, Meierijstad, Son & Breugel en Vught.

IBN

IBN biedt kansen aan mensen die extra hulp nodig hebben op de arbeidsmarkt. Het hebben van werk is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er zijn mensen die, om wat voor reden dan ook, extra ondersteuning naar werk nodig hebben. Voor al deze mensen is IBN er. Al  ruim 25 jaar maakt IBN zich sterk om mensen die het op eigen kracht niet redden aan werk te helpen. IBN leidt via werkleerlijnen medewerkers op tot vakkrachten. Tijdens of na deze leerperiode kan de medewerker via een detachering of rechtstreeks bij een werkgever in de regio aan de slag.

Voedselbank Sint-Oedenrode/Boxtel

De Voedselbank bedient inwoners door middel van een aanvulling op hun boodschappen; zo krijgen zij een extra steuntje in de rug. Om de inwoners van voldoende boodschappen te kunnen voorzien, werkt de Voedselbank samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgt de organisatie er samen met hen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. De extra aanvulling op de boodschappen moet tijdelijk zijn. Uiteindelijk zorgt de Voedselbank er voor dat de klanten weer op eigen benen kunnen staan.

Voedselbank Veghel

De Voedselbank bedient inwoners door middel van een aanvulling op hun boodschappen; zo krijgen zij een extra steuntje in de rug. Om de inwoners van voldoende boodschappen te kunnen voorzien, werkt de Voedselbank samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgt de organisatie er samen met hen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. De extra aanvulling op de boodschappen moet tijdelijk zijn. Uiteindelijk zorgt de Voedselbank er voor dat de klanten weer op eigen benen kunnen staan.

Jeugdfonds Sport Brabant

Een kind moet kunnen sporten. Niet alleen omdat een kind er sociaal, fysiek en mentaal door groeit, maar omdat sporten vooral leuk is.

Het Jeugdfonds Sport geeft kinderen (tot en met 17 jaar), die leven in gezinnen waar niet voldoende financiële middelen aanwezig zijn, de kans te gaan sporten. Voor deze kinderen betaalt het fonds de contributie van de vereniging, sportkleding of sportattributen tot een bedrag van € 225,00 per kind (tot en met 17 jaar) per jaar. Het toegekende bedrag wordt rechtstreeks betaald aan de sportvereniging. Voor een aanvraag neemt u contact op met één van de intermediairs van het fonds in Meierijstad. Een overzicht van deze intermediairs vindt u op de website van het fonds. Het fonds is bedoeld voor ouders die geen bijdrage maatschappelijke participatie van de gemeente ontvangen.

Leerwerkloket Noordoost-Brabant

Het leerwerkloket Noordoost-Brabant is een samenwerking tussen onderwijs, overheid en ondernemers en is er voor werkzoekenden (met of zonder uitkering), studenten, scholieren, werknemers en werkgevers.  Het Leerwerkloket geeft advies op maat op het gebied van scholing en lerend werken.

Talent uit Noordoost-Brabant

Talent uit Noordoost-Brabant werkt voor werkgevers en werkzoekenden, met een betrouwbaar en kosteloos inzicht voor werkgevers en uitzendbureaus in Noordoost-Brabant. Op dit platform biedt de organisatie gemotiveerde werkzoekenden, zeker ook degenen die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken, ondersteuning.

Welzijn De Meierij – bezoekadres Schijndel

Welzijn De Meierij is een professionele lokale organisatie voor sociaal werk. De organisatie richt zich vooral op de inwoners van de dorpskernen Schijndel en Sint-Oedenrode van de gemeente Meierijstad. Welzijn De Meierij stelt de mens centraal, waarbij ze uitgaat van zijn of haar mogelijkheden. Door dichtbij te zijn, te verbinden en te ondernemen, is Welzijn de Meierij in staat iemands sterke kanten aan te boren.

Welzijn De Meierij is onder meer actief voor en op het gebied van:
– meedoen met een activiteit (beweging, ontmoeting, taal, computer, zomeractiviteiten, werkplaatsen) om onder meer eenzaamheid tegen te gaan
– hulp en ondersteuning (klussen, buurtbemiddeling, dagbesteding, vervoer, geld en formulieren, individuele ondersteuning, in de wijk, lotgenotencontact, formulierenbrigade, Geld & zo)
– zorgen voor naasten (steunpunt mantelzorg, jonge mantelzorgers, werkende mantelzorgers)
– maatje voor een maatje, jongerenactiviteiten (activiteiten, Bizzi, meiden onder elkaar)
– maatschappelijke projecten (werkplaats De Sok, participatie in Meierijstad, dementievriendelijke gemeente)

ONS Welzijn, Welzijn De Meierij, Farent, MEE en Lumens zijn de welzijnspartijen in Meierijstad. Zij werken samen en zijn sinds 1 januari 2021 geformaliseerd in een coöperatie. Het is niet vanzelfsprekend dat bovengenoemde diensten ook voor alle inwoners in Meierijstad gelden en worden aangeboden. Kijk op de website van de welzijnspartij wat mogelijk is.