Opdidakt helpt kinderen en jongeren een goede start te maken in de maatschappij door ondersteuning te bieden wanneer zij vastlopen in hun ontwikkeling. Opidakt doet onderzoek naar leerproblemen, zoals dyslexie, dyscalculie en intelligentie. Ook geeft Opdidakt behandelingen die gericht zijn op zowel didactisch als op sociaal-emotioneel gebied. Daarnaast ondersteunt de organisatie scholen bij de ontwikkeling van hun leerlingen. Met het aanbod schoolservice vergroot Opidakt de kennis en vaardigheden van leraren in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs.
Voor sommige diensten en activiteiten die deze organisatie aanbiedt, is een beschikking (= besluit) van de gemeente nodig. Op www.rioz.nl staan alle diensten waarvoor een inwoner een beschikking kan aanvragen. Beschikking aanvragen? Neem contact op met het gebiedsteam in uw kern:
Stichting Door & Voor is een zelfstandige stichting die zich inzet “Door en Voor” mensen. De stichting richt zich op alle inwoners in de werkregio. En creëert samen met mensen, die psychische en/of maatschappelijke problemen ervaren, kansen om opnieuw de eigen regie terug te kunnen nemen. Vanuit de kernwaarden zelfregie, ontwikkeling en persoonlijke ontplooiing. Stichting “Door en Voor” biedt daartoe herstelcursussen gericht op herstel, zelfregie en het werken met eigen ervaring, voorlichting/belangenbehartiging, workshops en de Crisis-en Hulpkaart aan. Vrijwilligerswerk is daarin de ervaring/leerplaats. De vrijwilliger ontwikkelt zichzelf en kan er daarom voor anderen zijn.
EHBO vereniging Eerde leidt mensen op uit de omgeving Eerde, zodat zij weten wat ze kunnen doen bij een ongeluk/ongeval.
Martens Ehbo-trainingen verzorgt EHBO trainingen in Erp.
Ehbo Schijndel leidt mensen op, zodat zij eerste hulp kunnen geven bij een ongeluk/ongeval.
EHBO Veghel leidt mensen op uit de omgeving, zodat zij weten wat ze kunnen doen bij een ongeval/ongeluk.
EHBO Zijtaart leidt mensen op uit de omgeving, zodat zij weten wat ze kunnen doen bij een ongeluk/ongeval.
ROC de Leijgraaf is een MBO school met 9 locaties verspreid over 5 plaatsen. Met c.a. 5300 leerlingen is dit een middelgrote MBO school. Deze school is een zogehete ROC wat staat voor Regionaal Opleiding Centrum. Er is hier dus een breed aanbod aan opleidingen.
Stichting Broodnodig is erop gericht praktijkopleidingen te verzorgen voor mensen met een beperking en die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Hiervoor zijn, worden specifieke methodieken ontwikkeld en worden opleidingen en werkervaringstrajecten geprofessionaliseerd.
Stichting Broodnodig biedt in samenwerking met het Elde College in Schijndel de mogelijkheid om een bijzonder scholingstraject te volgen dat resulteert in een regulier diploma horeca assistent MBO niveau 1 of diploma KAS en BAS. De opleidingen zijn voor de mensen om vanuit de basis door te stromen naar een hogere trede op de participatieladder; De hoogste trede op de participatieladder is een reguliere betaalde baan.
Met haar activiteiten levert de Stichting Broodnodig een grote bijdrage in het kader van S(ocial) R(eturn) O(n) I(nvestment). De kansen van mensen met een beperking op de arbeidsmarkt worden vergroot.
Het Koning Willem I College is een Regionaal Onderwijs Centrum voor middelbaar beroepsonderwijs in de domeinen Economie, Techniek, Zorg & Welzijn en Sport, Creatief, Horeca & Toerisme, Orde & Veiligheid, Entree, Vavo en Educatie.