Peijnenburg Begeleiding

De persoonlijk begeleider waar jij als cliënt centraal staat!

Loopt jouw leven om wat voor reden dan ook niet zoals je het graag zou willen, maar weet je zelf niet meer hoe je dit kunt veranderen? Vind je het lastig om prioriteiten te stellen? Of heb je geen rust meer in je hoofd? Peijnenburg Begeleiding is dé persoonlijk begeleider waar jij als cliënt centraal staat. Of je nou vastloopt door problemen of beperkingen die ontstaan zijn door een psychiatrische of psychosociale beperking: wij staan graag voor je klaar.

Heb je interesse in persoonlijke begeleiding en ben je benieuwd naar onze mogelijkheden in jouw specifieke situatie? Neem dan contact met ons op. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek leren we je graag kennen en gaan we op zoek naar ‘de klik’.

Maatwerk persoonlijke begeleiding

Ieder mens is uniek, dus ook iedere vorm van onze persoonlijke begeleiding is uniek. Samen met een trajectbegeleider ga je aan de slag met jouw persoonlijke plan, jouw persoonlijke doelen. Maar wat doet een persoonlijk begeleider nou precies? Onze persoonlijk begeleider zorgt voor ondersteuning en intensieve begeleiding, zowel bij jongeren als volwassenen, op de leefgebieden waar jij dagelijks belemmeringen in ervaart. Denk bijvoorbeeld aan woonbegeleiding, financiën, dagbesteding, huiselijke relaties, geestelijke gezondheidszorg en lichamelijke gezondheid.

Samen gaan we ervoor

Onze individuele begeleidingstrajecten zijn ambulante begeleidingstrajecten. Dit betekent dat jij in jouw eigen woning en jouw eigen omgeving persoonlijke begeleiding krijgt. Daarnaast zijn wij ook betrokken bij alle dagelijkse bezigheden buitenshuis. Vind je het fijn dat we met je meegaan naar instanties, naar het werk of een andere dagbesteding? Geen probleem. Wij spelen in op jouw persoonlijke behoeften. Met één vaste persoonlijk begeleider ga jij aan de slag om aan jouw doelen te werken. En hier nemen we alle tijd voor. Samen gaan we ervoor. Peijnenburg Begeleiding is bovendien een HKZ gecertificeerde zorginstelling waardoor wij de kwaliteit van onze zorg kunnen waarborgen. Bij ons sta jij centraal en verbeteren we voortdurend waar nodig onze dienstverlening, zodat we samen zo goed mogelijk aan jouw persoonlijke doelen kunnen werken.

– Individuele begeleiding
– Ambulante begeleiding
– PGB begeleiding
– Wet Maatschappelijke ondersteuning

Voor sommige diensten en activiteiten die deze organisatie aanbiedt, is een beschikking (= besluit) van de gemeente nodig. Op www.wmodemeierij.nl staan alle diensten waarvoor een inwoner een beschikking kan aanvragen. Beschikking aanvragen? Neem contact op met het gebiedsteam in uw kern:

Hartwerk

Ik bied ambulante begeleiding in de thuissituatie van de cliënt.

De ondersteuning kan betrekking hebben op verschillende leefgebieden zoals psychisch, sociaal en praktisch functioneren, financiën, dagbesteding en zingeving. De cliënt is mede verantwoordelijk voor het begeleidingsproces.

Het behoud van zoveel als mogelijk eigen regie van de cliënt staat hoog in het vaandel. Als begeleider zet ik mij maximaal in om aan  te sluiten bij de belevingswereld van de cliënt.

Voor sommige diensten en activiteiten die deze organisatie aanbiedt, is een beschikking (= besluit) van de gemeente nodig. Op www.wmodemeierij.nl staan alle diensten waarvoor een inwoner een beschikking kan aanvragen. Beschikking aanvragen? Neem contact op met het gebiedsteam in uw kern:

Farent

Farent is een organisatie waar de inwoner terecht kan met vragen over alles in het dagelijks leven, zoals relaties, financiën, meedoen in de samenleving, kinderen, veilig opvoeden, mantelzorgen of huiselijk geweld. Maar ook voor ondersteuning bij een buurtactiviteit of als een inwoner vrijwilligerswerk zoekt. Farent wil dat mensen mee kunnen doen en goed met elkaar samenleven. Farent activeert en ondersteunt wijkbewoners, cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers op het versterken van zelfredzaamheid. Talentontwikkeling speelt hierbij een belangrijke rol. Tevens kan een inwoner bij Farent melding maken van een persoon met verward gedrag.

Diensten die Farent levert zijn onder meer:
– algemeen maatschappelijk werk
– bedrijfsmaatschappelijk werk
– crisis- en interventieteam
– groepshulpverlening en trainingen
– huiselijk geweld
– hulpverlening bij conflictscheiding
– jeugdprofessional risicojeugd
– krachtgroep
– opbouwwerk.

ONS Welzijn, Welzijn De Meierij, Farent, MEE en Lumens zijn de welzijnspartijen in Meierijstad. Zij werken samen en zijn sinds 1 januari 2021 geformaliseerd in een coöperatie. Het is niet vanzelfsprekend dat bovengenoemde diensten ook voor alle inwoners in Meierijstad gelden en worden aangeboden. Kijk op de website van de welzijnspartij wat mogelijk is.

Gebiedsteam Sint-Oedenrode

Gebiedsteam Sint-Oedenrode: In het gebiedsteam werken professionals (Wmo, Jeugd, Participatiewet, Bijzondere Bijstand, minimaregelingen, Schuldhulpverlening en maatschappelijk werk en welzijn) op samen. Een gebiedsteam is een laagdrempelige voorziening waar inwoners terecht kunnen met zorg- en hulpvragen. Alle disciplines zijn vertegenwoordigd in de gebiedsteams waardoor zorg- en hulpvragen snel en integraal kunnen worden opgepakt. Het gebiedsteam bestaat uit:
• Het werkatelier Toegang van Meierijstad
• Welzijn De Meierij
• ONS welzijn
• Mee
• Lumens

Gebiedsteam Veghel

Gebiedsteam Veghel: In het gebiedsteam werken professionals (Wmo, Jeugd, Participatiewet, Bijzondere Bijstand, minimaregelingen, Schuldhulpverlening en maatschappelijk werk en welzijn) op samen. Een gebiedsteam is een laagdrempelige voorziening waar inwoners terecht kunnen met zorg- en hulpvragen. Alle disciplines zijn vertegenwoordigd in de gebiedsteams waardoor zorg- en hulpvragen snel en integraal kunnen worden opgepakt. Het gebiedsteam bestaat uit:
• Het werkatelier Toegang van Meierijstad
• Welzijn De Meierij
• ONS welzijn
• Mee
• Lumens

Gebiedsteam Schijndel

Gebiedsteam Schijndel: In het gebiedsteam werken professionals (Wmo, Jeugd, Participatiewet, Bijzondere Bijstand, minimaregelingen, Schuldhulpverlening en maatschappelijk werk en welzijn) op samen. Een gebiedsteam is een laagdrempelige voorziening waar inwoners terecht kunnen met zorg- en hulpvragen. Alle disciplines zijn vertegenwoordigd in de gebiedsteams waardoor zorg- en hulpvragen snel en integraal kunnen worden opgepakt. Het gebiedsteam bestaat uit:
• Het werkatelier Toegang van Meierijstad
• Welzijn De Meierij
• ONS welzijn
• Mee
• Farent
• Lumens

Next Move Projects

Next Move Projects adviseert gemeenten en begeleidt statushouders naar werk.

Capabel Taal

Capabel Taal biedt cursussen voor volwassenen in de regio Noord Oost Brabant op het gebied van taal, digitale vaardigheden en rekenen, onder het motto: Iedereen wil meedoen. De cursussen zijn bedoeld voor volwassenen (vanaf 18 jaar) die onvoldoende basisvaardigheden hebben om te participeren in de maatschappij of op de arbeidsmarkt. De taalcursussen zijn zowel voor inwoners met Nederlands als moedertaal (NT1) die beter willen lezen en schrijven als anderstaligen die (beter) Nederlands willen leren. De cursussen zijn niet toegankelijk voor inburgeringsplichtigen. De cursussen kenmerken zich door een praktische, motiverende aanpak: leren door te doen. Capabel Taal brengt mensen in beweging door opdrachten uit de praktijk die aansluiten bij wat mensen willen leren.

Inwoners van Meierijstad volgen les op locaties in Meierijstad: De Lapvoet, PieterBrueghelhuis of ’t Spectrum. Cursisten worden aangemeld door de gemeente, door verwijzers uit het netwerk of door de cursist zelf. De gemeente betaalt de cursussen en beslist welke inwoners in aanmerking komen voor een cursus. We hebben doorlopende trajecten met flexibele instroom, die op toegankelijke locaties in de gemeenten NO Brabant worden georganiseerd.

Lees meer op de website: https://www.capabeltaal.nl/aanmelden.aspx . Op de website is ook de brochure te vinden met het aanbod.

Vincentiusvereniging/ Voedselhulp – Schijndel

Voedselhulp Schijndel is een onafhankelijke organisatie, niet te vergelijken met Voedselbank Nederland. Aan het roer staat een team van acht vrijwilligers. Soms koopt Voedselhulp ook zelf producten in. Elke week maken Schijndelse huishoudens gebruik van de Voedselhulp van Vincentiusvereniging Schijndel. Ze kunnen een goed gevulde krat ophalen met daarin etenswaren en levensmiddelen, veelal geschonken door Schijndelse middenstanders en ondernemers, met wie een goede samenwerking is. De kratten worden zoveel mogelijk gevuld aan de hand van de nieuwe schijf van vijf.

Voedselbank Veghel

De Voedselbank bedient inwoners door middel van een aanvulling op hun boodschappen; zo krijgen zij een extra steuntje in de rug. Om de inwoners van voldoende boodschappen te kunnen voorzien, werkt de Voedselbank samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgt de organisatie er samen met hen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. De extra aanvulling op de boodschappen moet tijdelijk zijn. Uiteindelijk zorgt de Voedselbank er voor dat de klanten weer op eigen benen kunnen staan.