Karakter, academisch centra voor kinder- en jeugdpsychiatrie

Karakter behandelt en diagnosticeert kinderen en jongeren met ingewikkelde psychiatrische problematiek, die niet (meer) geholpen kunnen worden door hulpverleners en instellingen uit de reguliere zorg. Voor de best passende zorg gaat Karakter er samen op uit. Er wordt bij Karakter altijd gekeken naar de situatie van het kind of jongere vanuit de visie: ‘Beter worden doe je thuis, waar je ook verblijft’.

Kinderen en jongeren (0-18 jaar) uit alle gemeenten in Nederland kunnen -met een verwijzing- bij Karakter terecht voor diagnostiek en behandeling van ADHD, autisme, depressie, angst- en dwangstoornissen, gedragsstoornissen, psychose en andere complexe psychiatrische problematiek. Karakter heeft locaties in Gelderland, Overijssel, Noord-Brabant en Limburg. Karakter Uden is de dichtstbijzijnde locatie voor verwijzingen uit gemeente Meierijstad.

Voor sommige diensten en activiteiten die deze organisatie aanbiedt, is een beschikking (= besluit) van de gemeente nodig. Op www.rioz.nl staan alle diensten waarvoor een inwoner een beschikking kan aanvragen. Beschikking aanvragen? Neem contact op met het gebiedsteam in uw kern: