PieterBrueghelhuis

Het PieterBrueghelHuis is de thuisbasis voor de inwoners van Meierijstad op het gebied van ontmoeting en sociale contacten, positieve gezondheid en vitaliteit, in de breedste zin van het woord. Het sociale netwerk wat in het PieterBrueghelHuis ontstaat of groeit, draagt bij aan zorg voor elkaar, groeiend welzijn en verbinding. In onze huiskamer kun je dagelijks genieten van een vers kopje koffie, je kunt een praatje maken, een potje biljarten of een spelletje doen. Zonder afspraak kan iedereen binnenlopen en meedoen.

Onze vrijwilligers organiseren samen met de bezoekers allerlei activiteiten: van creatief bezig zijn, tuinieren, beweeglessen, houtbewerking, de kokerij tot samen zingen. Er is van alles mogelijk in ons huis. En er is altijd ruimte voor een goed idee.

Dagbesteding Het Hofke (Stichting Dichterbij)

Dagbesteding voor mensen met een verstandelijk of meervoudige beperking waar warmte, rust, gezelligheid en beleving voorop staan. Je vindt Het Hofke in het prachtige monumentale pand Huize Lidwina in Schijndel. Het Hofke werkt in een kleine groep, waardoor de medewerkers volop aandacht hebben voor jouw wensen en behoeften. Je voelt je er vast op je plek.

Wat kun je bij Dagbesteding Het Hofke doen?
In de ochtend wordt vaak een gezamenlijke activiteit ondernomen, zoals knutselen rondom een thema, muziek maken of koken. Kun je daar niet aan meedoen of staat je hoofd er een keer niet naar, dan kom je er gewoon lekker bij zitten om te genieten van wat de anderen aan het doen zijn. Andere leuke dingen die je bij kunt doen: kleuren, snoezelen, papier snipperen, een dvd kijken, een spelletje spelen, gamen op de Wii. Ook kun je bij Het Hofke  samen op pad gaan. Bijvoorbeeld voor een wandeling naar het dierenparkje in de buurt, een bezoekje aan de buren van het Gasthuis, voor een boodschap in het dorp of een bezoek aan een andere locaties van Dichterbij in het dorp.

Mocht je zorg zoeken in de vorm van dagbesteding of wonen bij een van onze locaties. U kunt dan terecht bij de consulenten van Dichterbij: https://www.dichterbij.nl/contact/ik-zoek-zorg

Voor sommige diensten en activiteiten die deze organisatie aanbiedt, is een beschikking (= besluit) van de gemeente nodig. Op www.rioz.nl staan alle diensten waarvoor een inwoner een beschikking kan aanvragen. Beschikking aanvragen? Neem contact op met het gebiedsteam in uw kern:

Huiskamer De Stek

Huiskamer De Stek is een plek waar zelfstandig wonende ouderen terecht kunnen, die behoefte hebben aan meer sociale contacten of een daginvulling zoeken. Ook is de huiskamer voor partners of familie een goede oplossing. Zij hebben dan even
tijd voor zichzelf, in de wetenschap dat hun partner of familielid een goede daginvulling heeft. De Stek is bedoeld voor mensen die nog niet in aanmerking komen voor een indicatie voor dagopvang, maar wel graag deel willen nemen aan een ontmoetingsactiviteit.

Dichterbij ‘t Ven

Dagbesteding ’t Ven is er voor mannen en vrouwen van 18 jaar tot 65+ met een lichte tot ernstige beperking of meervoudige beperkingen. Dichterbij heeft dagbesteding en belevingsactiviteiten en is toegerust op mensen met een intensieve zorgvraag. Toegerust op mensen met intensieve zorgvraag. Rolstoelvriendelijk. Grote badkamer met douchebrancard. Tillift.

Voor sommige diensten en activiteiten die deze organisatie aanbiedt, is een beschikking (= besluit) van de gemeente nodig. Op www.rioz.nl staan alle diensten waarvoor een inwoner een beschikking kan aanvragen. Beschikking aanvragen? Neem contact op met het gebiedsteam in uw kern:

Dagactiviteitencentrum De Zoete Inval

Dagactiviteitencentrum De Zoete Inval biedt activiteiten voor mensen die behoefte hebben aan contact. Maar ook voor mensen met een psychische klachten die nog onder behandeling zijn bij een therapeut of psychiater (of dit hebben afgerond) en die graag willen deelnemen aan (culturele) activiteiten zoals keezen, darten, knutselen of andre creatieve activiteit.

Dagbesteding De Vleugel

Dagbesteding De Vleugel organiseert activiteiten voor volwassenen (30-50) en ouderen (50-65+-jaar). De doelgroep is: mannen en vrouwen met een lichte tot matig verstandelijkebeperking en bijkomende gedrags- en psychische problematiek (autisme, bipolairestoornis, ouderdomsproblematiek, ontwikkelingsachterstand en stoornissen in het autistisch spectrum).

Dagbesteding Reigerdonk

Dagbesteding Reigerdonk organiseert activiteiten voor volwassenen (30-50) en ouderen (50-65+-jaar). De doelgroep is: mannen en vrouwen met een lichte tot matig verstandelijkebeperking en bijkomende gedrags- en psychische problematiek (autisme, bipolairestoornis, ouderdomsproblematiek, ontwikkelingsachterstand en stoornissen in het autistisch spectrum).

Dagbesteding Schijndel, D’n Inloop, Woonservice Hoevenbraak, De Vink

Dagbesteding Schijndel organiseert activiteiten in Schijndel. Ze bieden een gevarieerd programma: handwerken, puzzelen, bewegingsoefeningen, samen koffie drinken en het gebruiken van een warme maaltijd tussen de middag. Er is ook een werkplaats voor dagbesteding van iedereen (geen speciale doelgroep)

Dagbesteding Schijndel, D’n Uitkijk, Woonservice Centrum, ‘t Spectrum

Dagbesteding Schijndel organiseert activiteiten in Schijndel. Ze biedt een gevarieerd programma, zoals handwerken, puzzelen, bewegingsoefeningen, samen koffie drinken en het gebruiken van een warme maaltijd tussen de middag. Er is ook een werkplaats voor dagbesteding van iedereen (geen speciale doelgroep)

Dagbesteding Uniek en Kunstwerk (Stichting Dichterbij)

Dagbesteding Uniek en Kunstwerk betekent ambacht en creatief voor mensen met een verstandelijke beperking. Ben je creatief? Houd je van schilderen, tekenen, beeldhouwen, breien, haken, kleien en vind je het leuk om een bijzonder kunstwerk te maken? Kom dan eens kijken bij dagbesteding Uniek en Kunstwerk. In de atelierruimte en winkel in cultureel centrum ’t Spectrum in Schijndel maken en verkopen de mensen de prachtigste creaties: schilderijen, kraamcadeautjes, carnavalspoppen en nog veel meer. Bij Uniek en Kunstwerk werken de mensen voor zichzelf en in opdracht, bijvoorbeeld voor de gemeente, verenigingen en bedrijven.

Heb je een keer zin om iets heel anders te doen? Ook dat kan bij Uniek en Kunstwerk. Ga lekker zitten met de krant, surf wat op internet, werk op de computer aan een verhaal of verslag of help een handje bij het beheer van de locatie. Koffie zetten, boodschappen doen, de winkel op orde houden. Wat Uniek en Kunstwerk ook nog voor je in de aanbieding heeft: een massage, pedicure of nagelverzorging. Je ziet het: dagbesteding Uniek en Kunstwerk zorgt goed voor je!

Mocht je zorg zoeken in de vorm van dagbesteding of wonen bij een van de locaties. U kunt dan terecht bij de consulenten van Dichterbij: https://www.dichterbij.nl/contact/ik-zoek-zorg

Voor sommige diensten en activiteiten die deze organisatie aanbiedt, is een beschikking (= besluit) van de gemeente nodig. Op www.rioz.nl staan alle diensten waarvoor een inwoner een beschikking kan aanvragen. Beschikking aanvragen? Neem contact op met het gebiedsteam in uw kern: