Praktijk Vuurvlinder

Praktijk Vuurvlinder biedt diagnostisch (handelingsgericht) onderzoek, individuele en gezinsbegeleiding en individuele therapie aan voor kinderen en jong volwassenen. Steeds opnieuw bekijkt de praktijk in samenspraak wat voor de als ouders en het kind de meest effectieve vorm van hulp is. Soms zijn dit oudergesprekken of is er individuele hulp voor uw kind nodig; ook kan er met het hele gezin worden gewerkt. Nader onderzoek kan eventueel van belang zijn om een duidelijk beeld te krijgen hoe het kind als persoon in elkaar zit en daardoor handvatten te krijgen om weer verder te kunnen.

Het kind staat steeds centraal en binnen de praktijk wordt vanuit meerdere invalshoeken gewerkt; niet de methode staat voorop, maar gekeken wordt wat een ingang biedt om met het kind contact te krijgen. Ook jongvolwassenen kunnen terecht voor therapie of begeleiding.

Voor sommige diensten en activiteiten die deze organisatie aanbiedt, is een beschikking (= besluit) van de gemeente nodig. Op www.rioz.nl staan alle diensten waarvoor een inwoner een beschikking kan aanvragen. Beschikking aanvragen? Neem contact op met het gebiedsteam in uw kern: