D’n Zon zorg gaat voor duurzaam!
D’n Zon zorg is een duurzame onderneming in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGz). Wij bieden ambulante begeleiding in de GGz aan kwetsbare mensen die door psychische of psychiatrische klachten en/of (sociale) armoede niet mee kunnen in de samenleving.
D’n Zon zorg onderscheidt zich door een snelle, betrokken manier van werken. We ondersteunen de cliënt, thuis, bij alle levens gebieden. We blijven tot de zaken geregeld zijn. Zodat, er bij de cliënt en in de omgeving rust ontstaat.
D’n Zon zorg streeft naar een duurzame samenleving die leefbaar is voor ons allemaal. We streven duurzaamheid na in de zorg die geboden wordt. En zijn voor verduurzaming van de gehele zorgsector.
D’n Zon zorg
Da’s zo’n zorg!
D’n zon zorg biedt hulp vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Deze wet wordt uitgevoerd door de gemeenten en is bereikbaar via het loket Maatschappelijke Ondersteuning.
- Als jij denkt dat je recht hebt op zorg, en dat kan om velerlei redenen zijn, dan kun je je aanmelden voor een keukentafelgesprek.
- Dit keukentafelgesprek vindt plaats met jou, de WMO consulent en iemand uit je familie-, vrienden- of kennissenkring. Een medewerker van D’n Zon zorg kan jou helpen bij de aanvraag en je ondersteunen tijdens dit gesprek.
De WMO gaat ervan uit dat iemand nog leerbaar is en dat de verwachting is dat, degene die de zorg aanvraagt, naar verloop van tijd weer op eigen benen kan staan. Dat hoeft natuurlijk niet altijd het geval te zijn. Zeker mensen op leeftijd hebben gewoon zorg nodig zolang dat nodig is.
Binnen de WMO zijn er aan aantal indicaties waarvoor je hulp kunt krijgen. Zo valt te denken aan hulp in het huishouden, dagbesteding, een aanpassing in de woning, vervoer en individuele begeleiding.
D’n Zon zorg biedt individuele begeleiding. Wij noemen dit Ambulante begeleiding, omdat we bij de cliënten aan huis komen.
Gebiedsteam Veghel: In het gebiedsteam werken professionals (Wmo, Jeugd, Participatiewet, Bijzondere Bijstand, minimaregelingen, Schuldhulpverlening en maatschappelijk werk en welzijn) op samen. Een gebiedsteam is een laagdrempelige voorziening waar inwoners terecht kunnen met zorg- en hulpvragen. Alle disciplines zijn vertegenwoordigd in de gebiedsteams waardoor zorg- en hulpvragen snel en integraal kunnen worden opgepakt. Het gebiedsteam bestaat uit:
• Het werkatelier Toegang van Meierijstad
• Welzijn De Meierij
• ONS welzijn
• Mee
• Lumens
Gebiedsteam Sint-Oedenrode: In het gebiedsteam werken professionals (Wmo, Jeugd, Participatiewet, Bijzondere Bijstand, minimaregelingen, Schuldhulpverlening en maatschappelijk werk en welzijn) op samen. Een gebiedsteam is een laagdrempelige voorziening waar inwoners terecht kunnen met zorg- en hulpvragen. Alle disciplines zijn vertegenwoordigd in de gebiedsteams waardoor zorg- en hulpvragen snel en integraal kunnen worden opgepakt. Het gebiedsteam bestaat uit:
• Het werkatelier Toegang van Meierijstad
• Welzijn De Meierij
• ONS welzijn
• Mee
• Lumens
Gebiedsteam Schijndel: In het gebiedsteam werken professionals (Wmo, Jeugd, Participatiewet, Bijzondere Bijstand, minimaregelingen, Schuldhulpverlening en maatschappelijk werk en welzijn) op samen. Een gebiedsteam is een laagdrempelige voorziening waar inwoners terecht kunnen met zorg- en hulpvragen. Alle disciplines zijn vertegenwoordigd in de gebiedsteams waardoor zorg- en hulpvragen snel en integraal kunnen worden opgepakt. Het gebiedsteam bestaat uit:
• Het werkatelier Toegang van Meierijstad
• Welzijn De Meierij
• ONS welzijn
• Mee
• Farent
• Lumens
Stichting Bij Jet is een Schijndelse sociale onderneming. Bij Jet is gericht op mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt in Schijndel. Bij Jet helpt mensen aan werk, dagbesteding of vrijwilligerswerk. En schakelt professionals in om dat voor elkaar te krijgen. Die worden betaald door sociaal aandeelhouders.
Next Move Projects adviseert gemeenten en begeleidt statushouders naar werk.
Capabel Taal biedt cursussen voor volwassenen in de regio Noord Oost Brabant op het gebied van taal, digitale vaardigheden en rekenen, onder het motto: Iedereen wil meedoen. De cursussen zijn bedoeld voor volwassenen (vanaf 18 jaar) die onvoldoende basisvaardigheden hebben om te participeren in de maatschappij of op de arbeidsmarkt. De taalcursussen zijn zowel voor inwoners met Nederlands als moedertaal (NT1) die beter willen lezen en schrijven als anderstaligen die (beter) Nederlands willen leren. De cursussen zijn niet toegankelijk voor inburgeringsplichtigen. De cursussen kenmerken zich door een praktische, motiverende aanpak: leren door te doen. Capabel Taal brengt mensen in beweging door opdrachten uit de praktijk die aansluiten bij wat mensen willen leren.
Inwoners van Meierijstad volgen les op locaties in Meierijstad: De Lapvoet, PieterBrueghelhuis of ’t Spectrum. Cursisten worden aangemeld door de gemeente, door verwijzers uit het netwerk of door de cursist zelf. De gemeente betaalt de cursussen en beslist welke inwoners in aanmerking komen voor een cursus. We hebben doorlopende trajecten met flexibele instroom, die op toegankelijke locaties in de gemeenten NO Brabant worden georganiseerd.
Lees meer op de website: https://www.capabeltaal.nl/aanmelden.aspx . Op de website is ook de brochure te vinden met het aanbod.
De Taalwerkplaats Sint-Oedenrode is er om te oefenen met de Nederlandse taal. Voor mensen die het Nederlands niet of nog niet zo goed verstaan, spreken, lezen en schrijven. Elke week komt de groep bij elkaar in de Martinuspassage aan de Markt, tegenover de apotheek en naast de Bibliotheek. Dat is gedurende het schooljaar op woensdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur en op donderdagochtend van half 10 tot 12 uur.
Lezen en schrijven, luisteren, grammatica en spreken komen op verschillende manieren en op verschillende niveaus aan bod. Voor de mensen die dat willen, wordt er ook geoefend met rekenen, met name in de korte cursus ‘Omgaan met geld & administratie’.
De Taalwerkplaats is een ontmoetingsplek voor mensen uit verschillende landen en culturen, die veel van elkaar kunnen leren. Het is ook een plek voor verdere kennismaking met de Rooise gemeenschap en de Nederlandse samenleving.
Iedereen die mee wil doen is welkom!
Styx Automotive leidt op, bemiddelt en coacht in de automotive branche. Styx Automotive gelooft dat het altijd beter kan. Betere medewerk(st)ers, effectievere processen, meer efficiency. De organisatie zoekt en vindt die specifieke nieuwe medewerk(st)er, laat statushouders inburgeren en Wajongeren instromen, zieke werkne(e)m(st)ers re-integreren, verzorgt jobcoaching en traint personeel, doet audits en adviseert om kosten te verlagen en omzet te verhogen.
Stichting Broodnodig is erop gericht praktijkopleidingen te verzorgen voor mensen met een beperking en die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Hiervoor zijn, worden specifieke methodieken ontwikkeld en worden opleidingen en werkervaringstrajecten geprofessionaliseerd.
Stichting Broodnodig biedt in samenwerking met het Elde College in Schijndel de mogelijkheid om een bijzonder scholingstraject te volgen dat resulteert in een regulier diploma horeca assistent MBO niveau 1 of diploma KAS en BAS. De opleidingen zijn voor de mensen om vanuit de basis door te stromen naar een hogere trede op de participatieladder; De hoogste trede op de participatieladder is een reguliere betaalde baan.
Met haar activiteiten levert de Stichting Broodnodig een grote bijdrage in het kader van S(ocial) R(eturn) O(n) I(nvestment). De kansen van mensen met een beperking op de arbeidsmarkt worden vergroot.